“Ik ben in verschillende revalidatiecentra geweest, maar ik ben een centrum zoals ADI nog nooit tegengekomen.”

“Ik ben in verschillende revalidatiecentra geweest, maar ik ben een centrum zoals ADI nog nooit tegengekomen.”

Rabbijn Yaniv Hasan werd eind 2022 in het ziekenhuis opgenomen en bleef daar tot begin 2023. Vanuit de stad Sederot lag de 48-jarige rabbijn op de neurologische afdeling na een operatie om een hersentumor te verwijderen waardoor hij aan één kant van zijn lichaam verlamd raakte.

Rabbijn Hasan, die in een rolstoel arriveerde, onderging een volledige revalidatie en verliet het ziekenhuis zonder hulp op eigen benen. Na ontslag keerde hij vervolgens terug naar het Sheba-ziekenhuis in de Tel Aviv-regio om de oncologische behandelingen voort te zetten en werd vervolgens doorverwezen naar ‘Ezra L’Marpeh’ (‘Hulp aan de genezer’) in Sderot, zijn geboorteplaats, voor verdere poliklinische revalidatie.

Met het uitbreken van ‘Operatie Iron Swords’ werden de rabbijn en zijn gezin geëvacueerd naar Jeruzalem. Daar werd hij voor verdere zorg doorverwezen naar de revalidatie-eenheid van het Hadassah-ziekenhuis op Mount Scopus.

Rabbijn Hasan onderhoudt contact met het personeel van ADI en schreef onlangs: “Ik ben in verschillende revalidatiecentra geweest, maar ik ben een centrum zoals ADI nog nooit tegengekomen. Nergens vindt men zo’n persoonlijke verzorging en zo’n mooie en aangename omgeving. Toen ik in het ‘Kaylie Rehabilitation Medical Center’ was, had ik het gevoel dat naast de uitstekende professionele zorg, ook de prettige sfeer bijdroeg aan mijn revalidatieproces, en daarvoor wil ik jullie bedanken.”

We hebben uw hulp nodig!

Middels een donatie aan ADI Israël, helpt u ons mee om ons doel te bereiken: Elk kind ongeacht diens fysieke of cognitieve uitdagingen, te laten bloeien!